Kontorsnetto.se - Kontorsmaterial snabbt, enkelt och billigt sedan 1997
Priser:

Totalt 0.00 kr
Din varukorg är tom
 
 
 
 
 
Information
 FRI FRAKT över 995 kr,
 annars 79 kr (exkl. moms)
 1-2 vardagars leverans
 Betala mot faktura eller kort
 Personlig service
« Tillbaka | STARTSIDA

Broschyr

Back App stolen - Broschyr

Back App 2.0 - Marknadens enda stol som garanterat ger en starkare rygg medan du sitter


Klicka här för att ladda ner

Filmen

Back App - Filmen


Se filmen om hur Back App kan hjälpa

dig till en starkare rygg genom att sitta.

Klicka här för att se filmen

Vanliga frågor ?

 

Varför är det inte ryggstöd på Back App?
Back App är inte en vanlig kontorsstol. Den är både en stol och en träningsapparat som tränar och stärker dina stödmuskler i ryggen under tiden du sitter. När man "vilar" som man gör på en ordinarie kontorsstol försvagas din muskulatur under tiden du sitter, istället för tränar upp och är starkare när du går från jobbet om du sitter på en Back App.
 

Blir jag inte trött av att sitta på en Back App hela dagen?
Jo i början blir man det. Det är viktigt att du justerar kulan och har den på grönt i början, att du sitter korta perioder första månaden. Efter en invänjningsperiod kan du sedan sitta hela dagen på Back App.
 

Hur sitter jag rätt på Back App?
Sätt dig ordentligt in på sätet, lyft bena som test för att se att du håller balansen. Om du känner att du tippar framåt sätt dig ännu längre bak på sätet. Ha fötterna på fotringen.
 

Måste jag ha häv/sänk bord?
När du sitter på en Back App bör du ha 90 grader i höfterna så att du får en riktigt svank i ryggen. Då får du rätt hållning. Du sitter högre än på en vanlig kontorsstol och bör därför ha ett reglerbart arbetsbord (höj/sänk) så du får ut full effekt av din Back App.
 

Varför tränar Back App stolen ryggen?
När du sitter på sätet och balanserar benen på fotringen rör du dig med stolen. När du gör det måste dina stödmuskler kompensera rörelsen för att hålla dig i balans. Det är då du tränar dina små djupt liggande muskler i ryggen, magen och höftpartiet. Sätter du bena i golvet använder du dom större yttre muskelgrupperna, den viktiga balansträningen är borta.
 

Hur skall jag komma intill arbetsbordet utan hjul?
Du sätter stolen 3-5 cm in under bordet och vänder stolsätet mot dig. Du sätter dig på stolsätet med ryggen mot bordskanten och snurrar dig runt i 180 grader. Hitta balanspunkten på stolsätet, så sitter du rätt och riktigt intill bordet. Kom i håg att ställa in rätt höjd - du skall ha armarna i 90 grader vinkel när du skriver. Det är viktigt att svanka korsryggen och sitta med rak överkropp.

Back App - Tips

Varför bör du välja en Back App 

 

Back App är en unik stol för dig som har ryggsmärtor eller för dig som önskar att förebygga ryggproblem.
 

Det unika med Back App är att man har benen på fotplattan och inte på golvet.
Man skall sätta sig till rätta med baken nära intill sitsens bakre kant. Det är viktigt att hitta balanspunkten. Benen är inte fixerade på golvet och Back App gungar lugnt runt en central axel när vi rör oss. Detta gör att balansutmaningen koncentreras precis där vi önskar att ha den till ländryggen.


Back App ärstyrker och tränar upp dom djupa inre muskelgrupperna runt ländryggen. När du sitter på en Back App måste musklerna i korsryggen jobba för att hålla balansen och det ger en aktiv och riktig sittställningen som ger dig starkare rygg.
Back App är lika mycket en träningsapparat som en stol. Variera balansutmaningen genom att skruva på kulan. Ju längre ner du skruvar kulan ju ostabilare blir stolen och ger dig då en större tränings effekt.
Back App vill kunna bidra till bättre ergonomi under din arbetsdag. Eftersom du sitter högre på en Back App än på en vanlig arbetsstol är det viktigt att anpassa höjden efter skrivbordet. Dom flesta skrivbord kan höjas och sänkas genom att skruva på bordsbenen, men ett höj- och sänkbart bord är det ultimata.
Att sitta på Back App är att sitta på en träningsapparat. I början kan det hända du blir trött i korsryggen av att sitta för länge - det är pågrund att musklerna aktiveras i stor grad och ofta har dessa en begränsad uthållighet. Efter att ha använd Back App några veckor klarar du att sitta en längre period. Att sitta hela dagarna kommer att fungera efter en invänjningsperiod.


Back App rekommenderas av en rad specialister som fysioterapeuter, kiropraktorer, ergonomer etc över hela landet. Ta kontakt med din närmaste specialist och hör mer om hur Back App kan hjälpa dig och din rygg.

 

Kontorsmaterial / kontorsvaror
snabbt, enkelt och billigt online!

Vi har idag 10 000- tals nöjda företagskunder runt om i Sverige och har sedan 1997 sålt allt från det enklaste kontorsmaterial såsom papper, pennor, pärmar till fikaprodukter och emballagematerial för ditt lager.

Hos oss hittar du allt du kan tänkas behöva för att klara av det dagliga arbetet för företagets kontor eller hemmakontoret. Vare sig du har en liten förening eller ett storföretag är vi övertygade att vi kan hjälpa dig att göra en bra affär.

Vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med de eventuella frågor du har gällande våra produkter eller om du vill göra en specialbeställning.

Guider

Bläck & tonerguide
Kuvertformat
Pappersformat

Specialorder

Offertförfrågan

Miljösortiment

Der Blaue Engel

EU Ecolabel

FSC

KRAV-märkt

Paper Profile

PEFC

Rainforest Alliance

Svanenmärkt

UTZ Certified

Säker betalning med Visakort
Säker betalning med Mastercard
Betala mot faktura på 30 dagar
Vi levererar med Postnord
Kundtjänst

Kontakta oss

Köpvillkor
Startsida

Retur & reklamation

Integritetspolicy

Nyhetsbrev
Jag vill ha mejl med exklusiva erbjudande